main logo
3005

Ce pedeapsă a primit tânăra care a lovit mortal o copilă la Fălești

Tânăra de 24 de ani care a lovit mortal, pe trecerea de pietoni, o copilă de 10 ani în raionul Fălești, a primit o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare cu executare reală și aproape un milion de lei încasați cu titlu de prejudiciu moral.

Ce pedeapsă a primit tânăra care a lovit mortal o copilă la FăleștiFoto: Colaj Știri.md

Sentința a fost pronunțată la 20 februarie 2023, de către magistrații Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, transmite Știri.md.

Potrivit sentinței, tânăra a fost recunoscută vinovată de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de patru ani și șase luni, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei, în beneficiul succesorilor părții vătămate, a sumei de 950.000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 2625,8 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 2 decembrie 2022, aproximativ la ora 07:35, învinuita, aflându-se la volanul unui automobil, pe un traseu din raionul Fălești, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, precum existenţa altor participanţi la trafic, contrar Regulamentului circulaţiei rutiere, nu s-a încadrat în manevra de depăşire a unui alt automobilul, cu ieşirea pe banda de circulaţie în sens opus, şi ca rezultat a lovit cu partea frontală a automobilului un pieton, care s-a dovedit a fi o minoră. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorei i-au fost cauzate traume incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, o copilă de 10 ani a fost lovită pe o trecere de pietoni din orașul Fălești, care din nefericire s-a stins la spital. Șoferița bănuită în acest caz a început să fie cercetată penal, dar în libertate.

În spațiul public au apărut informații și despre șoferița care ar fi fost la volan în dimineața zilei de 2 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării