main logo
663

Ce modificări ar putea suferi politica fiscală și vamală în anul 2020

Patronatele vor modificarea taxei pentru folosirea denumirea localităților. Propunerea a fost anunțată de către Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova.

Ce modificări ar putea suferi politica fiscală și vamală în anul 2020

Patronatele vor înaintate autorităților mai multe propuneri de modificare a politicii fiscale și vamale, în anul 2020, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.

Potrivit acestora, schimbări trebuie făcute la art. 51 din Codul fiscal, care se referă la impozitul pe venit achitat de instituțiile medico-sanitare publice și private, taxele locale, în special taxele folosite pentru folosirea denumirii de localități.

De asemenea, patronatele vor reformarea/resetarea unui titlu din Codul Fiscal, și anume Titlul V, Administrare Fiscală. O altă propunere a acestora se referă la impozitul pe dividende și defalcarea pentru baza normativă în construcții.

Patronatele anunță că propunerile membrilor Confederației vor fi sistematizate și ulterior expediate Ministerului Finanțelor, dar și promovate pe diverse platforme de discuții, precum: Consiliul Economic pe lângă prim-ministru, Comisia Națională pentru Consultări și Negocieri Colective.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării