main logo
1898

Ce legume și fructe trebuie să consumăm toamna

Toamna a început deja, iar pentru a avea o imunitate crescută este nevoie ca anumite alimente să nu lipsească din rutina zilnică.

Ce legume și fructe trebuie să consumăm toamna

Acestea au un rol esențial pentru o mai bună funcționare a organismului, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Alimentele bogate în vitamina C și vitamina D

În ceea ce privește alimentele bogate în vitamina C, acestea sunt legumele verzi, varza, dar și cartofii. Totodată, strugurii, merele, portocalele, kiwi, căpșunile sau merișoare sunt și ele fructe bogate în vitamina C. Există însă și opțiunea de a lua vitamina C ca supliment, fie sub formă de fiole, fie sub formă de capsule.

Alimentele bogate în Fier și Magneziu

Fierul este și el important toamna. Acesta este esențial în formarea celulelor roșii din sânge, cele care sunt responsabile de transportul oxigenului în corp. Un nivel bun de fier este așadar necesar pentru a avea o energie optimă, pe când un nivel scăzut se traduce în anemie.

Fierul poate fi absorbit din carne de vită, fasole, struguri, fructe uscate, linte, dar și sfeclă.

Magneziul este și el important în perioada toamnei. Pentru că schimbarea de temperatură poate fi obositoare pentru organism, dar și pentru creier, magneziul are rolul de a oferi organismului suportul necesar pentru a rămâne optimist.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării