main logo
1592

Ce înseamnă repatrierea corpului neînsuflețit și cât costă

Deseori vedem la știri sau citim pe rețelele de socializare despre cazuri tragice în care concetățenii noștri, plecați la munci peste hotare, își găsesc acolo sfârșitul.

Ce înseamnă repatrierea corpului neînsuflețit și cât costă

În cazul decesului în străinătate a unui cetăţean al Republicii Moldova, prima acțiune pe care trebuie să o întreprindă rudele acestuia este să se adreseze la Ambasada Republicii Moldova acreditată în această ţară. Reprezentanții ambasadei vor afla informaţia oficială despre măsurile necesare pentru repatrierea defunctului în Republica Moldova și vor oferi consultanță pentru a face procedura de repatriere mai ușoară, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Tarifele diferă de la firmă la firmă. Acestea variază în funcție de mai mulți factori. Printre aceștia: costul sicriului dar și modul de transportare. Remunerarea pentru aceste servicii este achitată în totalitate de către cel care solicită firma. 

Companiile din domeniu propun pentru  țările din Uniunea Europeană un tarif de aproximativ 1,2 euro pentru 1 km. Taxa scade în cazul în care sicriul trebuie adus din Rusia sau Ucraina, fiind de aproximativ 5 lei pentru 1 km. 

Repatrierea unui cadavru pe cale terestră costă aproximativ 750 de euro dacă este adus de la Moscova, aproximativ 950 de euro dacă este adus de la Sank Petersburg și aproximativ 2.250 de euro dacă este adus de la Padova sau de la Milano. Aproximativ 1.500 de euro costă repatrierea unui corp neînsuflețit de la Berlin, aproximativ 2.300 de euro dacă este adus de la Frankfurt și aproximativ 3.000 de euro dacă este adus de la Paris.

Repatrierea corpului neînsuflețit pe cale aeriană costă de cel puțin două ori mai mult. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării