main logo
3083

Ce ingredient secret adaugă moldovencele când prepară dovlecei pane

Dovleceii pane sunt o rețetă destul de simplă, îndrăgită de cei mai mulți dintre români. Însă, deși par să se poată pregăti atât de ușor, dovleceii pane tot ascund câteva secrete! Iar gospodinele din Moldova folosesc o metodă specială pentru a da un gust extraordinar acestui preparat delicios.

Ce ingredient secret adaugă moldovencele când prepară dovlecei paneImagine simbol

Dovleceii pane se numără printre acele rețete despre care mai mulți dintre noi vom avea impresia că sunt foarte ușor de pregătit. Și, în principiu, acest lucru este adevărat. Nu este deloc vorba despre o rețetă prea complexă, însă tot există câteva secrete ingenioase pe care trebuie să le știm, transmite Știri.md cu referire la click.ro.

În mod tradițional, tot ce trebuie să faceți este să feliați dovleceii cât mai subțire iar apoi să treceți feliile prin făină și ouă, înainte de a le prăji. Însă, în Moldova mai este adăugat un ingredient special: mălaiul!

Mălaiul poate fi ingredientul perfect pentru dovleceii pane

Practic, gospodinele din Moldova amestecă făina cu puțin mălai, pentru a da dovleceilor o textură mult mai crocantă și o culoare mai vibrantă. De asemenea, gustul ușor de porumb schimbă complet acest preparat care, în mod normal, este destul de simplu.

Raportul ideal pentru o mâncare cât mai bună este de două linguri de mălai la fiecare patru linguri de făină. Totul trebuie amestecat bine, iar apoi veți da dovleceii deja sărați prin mălai și făină.

Este un preparat simplu și delicios

La final, dovleceii trebuie dați prin ou, după care îi puteți prăji. La final, ei vor avea o crustă delicioasă și crocantă, iar unele gospodine chiar adaugă și puțin praf de usturoi sau piper alb în amestec, pentru a da un gust mai bun dovleceilor pane.

Însă, indiferent de ce alte condimente mai introduceți în rețetă, important este să nu uitați de amestecul de făină și mălai. Acesta va oferi o textură crocantă și un gust delicios dovleceilor voștri.

Iar după ce veți gusta această variantă a rețetei, veți dori să pregătiți acești dovlecei pane aproape în fiecare zi! În plus, rețeta este una foarte simplă, așa că o veți putea pregăti chiar și dacă nu aveți prea multă experiență în bucătărie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării