main logo
3362

Ce este sindromul Paris și cum se manifestă printre turiști

Parisul este considerat una dintre cele mai romantice capitale ale lumii. Totuși, unii turiști care ajung pentru prima oară aici se pot confrunta cu sindromul Paris, caracterizat în primul rând prin greață, vomă și, uneori, chiar halucinații.

Ce este sindromul Paris și cum se manifestă printre turiști

Dacă vrei să mergi pentru prima oară în Paris, poți începe să cauți mai multe despre viața de zi cu zi a parizienilor, despre cultura franceză, locuri pentru distracţie şi relaxare și chiar despre mâncare. Astfel, aceste aspecte chiar dacă sunt diferite de cultura noastră, nu te vor surprinde dacă te informezi de dinainte. Poți căuta și locuri ideale pentru plimbări, precum parcurile și locurile cu iarbă verde. Plimbările în aer liber sunt recomandate pentru menținerea unei stări de calm și relaxare. Sunt doar câteva din metodele care te pot ţine departe de "boala Parisului", transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Ce este și de ce apare sindromul Paris

Sindromul Paris este o tulburare psihologică, ce apare foarte rar din cauza șocului cultural ce poate apărea la unii turiști. Conform lui Mathieu Deflem, profesor de sociologie la Universitatea din Carolina de Sud, sindromul Paris este mai frecvent în cazul turiștilor japonezi, termenul de ,,sindromul Paris’’, fiind introdus  prima oară în 1986 chiar de un psihiatru japonez, dr. Hiroaki Ota. ,,Vorbim despre o cultură care, din punct de vedere istoric, a avut un sistem de credințe și o traiectorie de dezvoltare complet diferite de cele din Europa” spune Mathieu Deflem.

În cazul unui șoc cultural foarte puternic, sindromul Paris îi poate face pe cei afectați să se simtă deprimați, debusolaţi, irascibili și să resimtă chiar slăbiciune la nivel fizic, potrivit Universității Pacificului din California. ,,Șocul cultural este o boală care rezultă din pierderea sensului, produsă atunci când oamenii dintr-o realitate simbolică se găsesc cufundați în alta”, spune Rachel Irwin, cercetător în științe culturale la Universitatea Lund din Suedia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării