Ce efecte are consumul unei linguri de ulei de măsline în fiecare zi
Uleiul de măsline e o adevărată minune pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să consumi o lingură din acesta, în fiecare dimineață.

Consumul unei singure linguri de ulei de măsline la micul dejun este benefic din mai multe motive, potrivit experţilor greci, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.
1. Îmbunătăţirea funcţiei creierului
Conform studiilor, consumul de ulei de măsline ajută la îmbunătăţirea memoriei. Mai exact, consumul acestuia ajută la reducerea acumulării de plăci în celulele creierului, care este asociată cu dezvoltarea demenţei, inclusiv a bolii Alzheimer, scrie Rador, citând actualno.com.
2. Îmbunătăţirea sănătăţii şi densităţii oaselor
Uleiul de măsline conţine multe oligoelemente necesare pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor. Dacă este combinat cu alte alimente bogate în acizi graşi omega-3 în dietă, rezultatele pot fi şi mai vizibile în artrită.
3. Reducerea inflamaţiei
Cercetările arată că uleiul de măsline şi alimentele omega-3 pot ajuta la combaterea inflamaţiei şi oferă beneficii pentru ameliorarea afecţiunilor inflamatorii cronice.
4. Îmbunătăţirea funcţiei intestinale
Un alt motiv care te poate încuraja să iei o lingură de ulei de măsline la micul dejun - un astfel de obicei are un efect pozitiv asupra motilităţii intestinale şi previne constipaţia. De asemenea, persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline întâmpină rareori probleme precum balonarea cauzată de congestia intestinală.
5. Îmbunătăţirea aspectului pielii
Nu întâmplător, multe creme pentru piele conţin ulei de măsline - proprietăţile sale antibacteriene şi antiinflamatorii pot fi folosite cu succes împotriva umflăturilor, înroşirii şi ridurilor de pe piele. Utilizarea constantă a acestui produs în fiecare dimineaţă contribuie la sănătatea şi aspectul pielii în general, datorită efectului său pozitiv asupra tractului digestiv şi prevenirea constipaţiei.
Consumul unei singure linguri de ulei de măsline la micul dejun este benefic din mai multe motive, potrivit experţilor greci, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.
1. Îmbunătăţirea funcţiei creierului
Conform studiilor, consumul de ulei de măsline ajută la îmbunătăţirea memoriei. Mai exact, consumul acestuia ajută la reducerea acumulării de plăci în celulele creierului, care este asociată cu dezvoltarea demenţei, inclusiv a bolii Alzheimer, scrie Rador, citând actualno.com.
2. Îmbunătăţirea sănătăţii şi densităţii oaselor
Uleiul de măsline conţine multe oligoelemente necesare pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor. Dacă este combinat cu alte alimente bogate în acizi graşi omega-3 în dietă, rezultatele pot fi şi mai vizibile în artrită.
3. Reducerea inflamaţiei
Cercetările arată că uleiul de măsline şi alimentele omega-3 pot ajuta la combaterea inflamaţiei şi oferă beneficii pentru ameliorarea afecţiunilor inflamatorii cronice.
4. Îmbunătăţirea funcţiei intestinale
Un alt motiv care te poate încuraja să iei o lingură de ulei de măsline la micul dejun - un astfel de obicei are un efect pozitiv asupra motilităţii intestinale şi previne constipaţia. De asemenea, persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline întâmpină rareori probleme precum balonarea cauzată de congestia intestinală.
5. Îmbunătăţirea aspectului pielii
Nu întâmplător, multe creme pentru piele conţin ulei de măsline - proprietăţile sale antibacteriene şi antiinflamatorii pot fi folosite cu succes împotriva umflăturilor, înroşirii şi ridurilor de pe piele. Utilizarea constantă a acestui produs în fiecare dimineaţă contribuie la sănătatea şi aspectul pielii în general, datorită efectului său pozitiv asupra tractului digestiv şi prevenirea constipaţiei.