main logo
840

Ce companie se va ocupa de crearea fondului locativ de serviciu al MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a semnat Contractul de Parteneriat Public Privat cu firma Elat Neocons SRL pentru „Crearea fondului locativ de serviciu al Ministerului Afacerilor Interne”.

Ce companie se va ocupa de crearea fondului locativ de serviciu al MAICe companie se va ocupa de crearea fondului locativ de serviciu al MAI

Compania Elat Neocons ce a câştigat concursul desfăşurat în decurs de şase luni în acest scop, este deţinută în prezent de firma Vertical Plus SRL, care are doi fondatori - Ghennadi Dilevschii şi Igor Salagor, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Cei doi anterior apăreau şi ca asociaţi direcţi la Elat Neocons, după care au fondat firma Vertical Plus. Compania Elat Neocons (conectată şi la grupul Elat) anunţă pe pagina sa web că şi-a început activitatea pe piaţa construcţiilor încă în anul 2011 si "deja de mulți ani este un concurent puternic pe piața construcțiilor din Chișinău".

Compania a executat un șir de lucrări locative pe str. Socoleni 16/2, str. Gh. Pântea 142 și casa alocată pe șos. Hâncești 212, iar în prezent ridică blocuri pe str. Sarmizegetusa 23 și str. Gheorghe Madan 85/3.

"Acest contract va permite angajaților Ministerului Afacerilor Interne din diferite subdiviziuni să beneficieze de apartamente de serviciu oferite pentru perioada de activitate. Conform acestui contract, 86 de apartamente sunt cu o odaie, iar 115 apartamente sunt cu două odăi", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit ministerului la începutul acestui an, şapte angajați ai IGSU au primit primele apartamente de serviciu, iar în următorii trei ani vor fi construite peste 300 de spații locative. 

Conform prevederilor art. 63 din Legea nr. 320 din 27 decembrie 2012 cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, Poliţia îşi creează fondul locativ de serviciu în modul stabilit de Guvern.

"Dacă poliţistul nu deţine în proprietate privată locuinţă în localitatea unde activează, acesta are dreptul la spaţiu locativ de serviciu pentru perioada de activitate, care se repartizează în limita fondului locativ disponibil și în modul stabilit de ministrul Afacerilor Interne", susţine MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării