main logo
1274

Ce beneficii uimitoare are ceapa verde pentru sănătate

Află în articol ce beneficii pentru sănătate are ceapa verde.

Ce beneficii uimitoare are ceapa verde pentru sănătate

Fiind primăvară, ceapa verde este ușor de găsit în toate magazinele și piețele. O folosim adesea la salate pentru că oferă prospețime și un gust mai bun, dar mulți dintre noi habar nu avem cât de multe beneficii pentru sănătate are, de fapt, ceapa verde. Poate fi numită un medicament oferit de natură pentru că susţine să­nătatea creierului, te fereşte de viroze, ­ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Mai jos ai 4 leacuri cu ceapă verde care îți pot fi de mare folos.

1. Reglează glicemia

Bolnavii de diabet îşi pot ţine glicemia sub control cu această legumă. Leacul este foarte ușor de făcut. Luaţi bulbul şi frunzele de la un kilogram de ceapă verde şi mixaţi timp de un minut, după care adăugaţi 1,5 litri de apă plată. Amestecul se mai mixează încă un minut, apoi se pune la păstrat în frigider. Curele durează câte zece zile, cu pauză de 20 de zile între ele. Se bea o jumătatea de pahar de trei ori pe zi, înainte de mese.

2. Luptă împotriva virozelor

Ceapa verde stimulează sistemul imunitar şi distruge direct virusurile gripale, așa că este perfectă de consumat mai ales atunci când ești răcit. Datorită alicinei (antibiotic şi expectorant) şi clorofilei (antiinflamator), e adjuvant atât în bronşitele infecţioase, cât şi în bronşitele alergice.Tot alicina (anticoagulant) împiedică formarea cheagurilor de sânge, fiind recomandată în cazul tromboflebitelor sau trombozelor.

3. Eficientă în lupta cu cancerul

Sucul de ceapă verde este un bun detoxificant, dar poate ţine sub control şi afecţiunile de natură oncologică. În cazul în care vă confruntați cu boli oncologice, mixați patru-cinci fire de ceapă timp de un minut, apoi strecurați lichidul obținut ­printr-un tifon dublu. Zeama se împarte în trei şi se bea cu un sfert de oră înaintea meselor principale. Cura trebuie ţinută două săptămâni şi se reia de câte ori este nevoie.

4 Curăţă pielea

Ceapa este eficientă și în cazul acneei.  Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie alimentară are un efect puternic în curăţarea pielii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării