Ce beneficii are laptele pentru sănătate
Consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi este asociat, în mod semnificativ, cu o încetinire a procesului de îmbătrânire, susțin cercetătorii de la Universitatea Brigham Youn.

Conform celui mai recent studiu, persoanele care beau lapte cu conținut scăzut de grăsimi experimentează mai târziu o îmbătrânire biologică, decât cei care beau lapte bogat în grăsimi, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.
„A fost surprinzător cât de puternică a fost diferența. Dacă aveți de gând să beți lapte bogat în grăsimi, ar trebui să fiți conștient de faptul că acest lucru este predictiv sau are legătură cu unele consecințe semnificative”, susține autorul studiului, Larry Tucker de la Universitatea Brigham Young din SUA, informează TheQuint.
Au analizat relația dintre lungimea telomerilor și frecvența consumului de lapte
Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat relația dintre lungimea telomerilor și frecvența consumului de lapte (băutori zilnici vs băutori săptămânali sau mai puțin), precum și conținutul de grăsime din lapte consumat (2% vs 1% la sută vs degresat).
Telomerii, o regiune de ADN situată la capătul fiecărui cromozom liniar, au fost luați în considerare de oamenii de știință ca fiind un reper pentru identificarea vârstei biologice (reale) și aproximarea speranței de viață a oamenilor.
Datorită asocierii lor cu estimarea longevității, telomerii sunt considerați o posibilă soluție de amânare a procesului natural de îmbătrânire. Specialiștii încearcă de ani buni să afle dacă telomerii scurți sunt o cauză a instalării bolilor și a îmbătrânirii.