main logo
1254

Ce alimente te ajută să ai un somn profund și odihnitor

Experţii recomandă consumul de anumite alimente care ne pot ajuta să dormim mai bine.

Ce alimente te ajută să ai un somn profund și odihnitor

Scorţişoara este un condiment popular care se găseşte adesea în produsele de patiserie, iar proprietăţile sale termogenice pot creşte căldura corpului, mărind şansele de a avea un somn odihnitor şi profund. Scorţişoara adăugată într-un pahar de lapte băut seara ne va încălzi, iar triptofanul conţinut de lapte induce somnul şi ne va face mai uşor să ne odihnim, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Ovăzul are, de asemenea, beneficii asupra calităţii somnului, deoarece se descompune încet în organism datorită conţinutului său ridicat de tărâţe şi fibre, iar această digestie lentă eliberează energie termică. În plus, acest aliment conţine şi melatonină, care îmbunătăţeşte somnul, scrie Rador, citând zdrave.to.

Consumul de arahide, migdale şi fistic neprăjit înainte de culcare poate creşte viteza metabolismului şi căldura corporală, îmbunătăţind astfel somnul. În plus, fructele cu coajă lemnoasă conţin melatonină, un hormon natural care ajută la controlul ciclului de somn.

Bananele sunt adesea folosite pentru a oferi energie instantanee, dar experţii în somn au descoperit că ajută şi la reglarea temperaturii corpului. Pline de vitamine B şi magneziu, bananele ajută la funcţionarea tiroidei şi glandelor suprarenale, reglând astfel temperatura corpului. De fapt, conţinutul ridicat de magneziu ajută muşchii să se relaxeze şi calmează corpul, astfel încât să putem adormi uşor.

O ceaşcă de ceai de ghimbir este un remediu tradiţional pentru răceală, gripă şi tuse. Ghimbirul este o băutură grozavă pe care o putem utiliza pentru a ne relaxa vasele de sânge, astfel încât să ne bucurăm de un somn profund.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării