main logo
519

Ce a pățit un bărbat din Criuleni după ce a atins cablurile dintr-un transformator

Un bărbat din Criuleni a ajuns la spital, electrocutat şi cu un picior fracturat, după ce a atins cu şurubelniţa cablurile dintr-un post de transformare.

Ce a pățit un bărbat după ce a atins cablurile dintr-un transformator

Şeful Departamentului Relații Externe și Comunicare al RED Union Fenosa, Vasile Gribincea, a menționat că incidentul a avut loc la data de 19 iunie în raionul Criuleni, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Conform declaraţiilor bărbatului, acesta a încercat să verifice prezenţa tensiunii în transformator, a deschis uşa şi folosind un indicator-şurubelniţă a atins siguranţele. 

În momentul în care a apropiat indicatorul de o siguranţă, s-a format un arc electric şi ca rezultat bărbatul a fost aruncat de pe fundamentul transformatorului la pământ.

Peste câteva minute după accident, acesta şi-a revenit şi a apelat serviciul de urgenţă, care l-a transportat la spitalul raional, unde s-a constatat fractura oaselor gambei piciorului drept.

Potrivit lui Gribincea, consumatorul şi-a justificat fapta prin intenţia de a soluţiona de sine stătător problema absenţei tensiunii. „Această acţiune constituie o încălcare gravă a prevederilor legale şi a normelor de securitate electrică. În plus, din lipsă de cunoştinţe speciale şi manipulând cu un indicator necorespunzător nivelului de tensiune, acesta a creat o situaţie de accident iminent, consecinţele căruia puteau fi mult mai grave sau chiar letale”, a spus Gribincea.

În acest context,  Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atenţionează populaţia şi a agenţii economici asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în apropierea instalaţiilor electrice şi le solicită să nu efectueze lucrări individuale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării