main logo
889

CCA: Amenzi dure pentru presa care nu respectă legea privind propaganda rusă

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) atenţionează mass-media din Moldova că nerespectarea legii privind propaganda rusă se pedepseşte cu amenzi serioase.

CCA: Amenzi dure celor care nu respectă legea anti-propaganda rusăCCA: Amenzi dure pentru presa care nu respectă legea privind propaganda rusă

Potrivit agenţiei infotag cu referire la un comunicat al CCA, Consiliul îndeamnă radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova "să-şi racordeze serviciile de programe audiovizuale şi ofertele serviciilor de programe retransmise în concordanţă cu noile norme audiovizuale".

"Astfel, spre retransmisie nu vor fi admise programele de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care nu au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră", se menţionează în comunicat.

Posturile de televiziune care vor încălca legea riscă amenzi de până la 100 mii lei sau chiar retragerea licenţei.

După cum a informat anterior infotag, legea privind modificarea şi completarea Codului audiovizualului a fost publicată vineri, 12 ianuarie, în "Monitorul Oficial" şi va intra în vigoare peste 30 de zile.

Infotag precizează: Republica Moldova a ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră în anul 2003, România în 2004, iar Ucraina în 2009. Prevederile principale ale Convenţiei, la care s-au alăturat 34 de ţări, presupun libertatea de exprimare, primirea şi retransmiterea, precum şi interzicerea difuzării informaţiilor care incită la ură. În afară de Rusia, Convenţia nu a fost ratificată de multe ţări, inclusiv Belarus, Kazahstan şi chiar Belgia, Danemarca, Olanda.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării