main logo
311

Cazuri de intoxicații cu medicamente și alcool: Solicitările ambulanței

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6.094 solicitări, în perioada 19-21 noiembrie.

Cazuri de intoxicații cu medicamente și alcool: Solicitările ambulanțeiFoto: CNAMUP

În cadrul departamentelor de urgență ale spitalelor din țară au fost transportați 2.224 de pacienți, dintre care 1.751 maturi și 473 copii, transmite Știri.md.

Urgențele respiratorii au constituit cel mai frecvent motiv al solicitărilor - 1.337. Echipele de asistență medicală urgentă au deservit 402 pacienți cu infecții respiratorii virale acute.

Totodată, au fost înregistrate 1.235 solicitări pe motiv de urgențe cardiovasculare, inclusiv 26 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 764 cazuri, inclusiv 98 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale.

În weekendul trecut au fost înregistrate 21 accidente rutiere, în urma cărora 27 de persoane cu diferite traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicală de urgență din partea echipelor AMU. Ulterior 23 pacienți au fost transportați la Unitățile de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

De asemenea, la Serviciul de Urgență au parvenit 30 apeluri pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la zece persoane care s-au intoxicat cu medicamente, opt cu alcool și șapte persoane cu CO2.  

La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spitalele din țară pentru continuarea tratamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării