main logo
1775

Cazul tânărului care s-ar fi sinucis la Drochia, învăluit de mister

Cazul bărbatului de 34 de ani, care a chefuit în data de 28 august de hramul orașului Drochia, apoi s-ar fi sinucis în curtea unui sector de Poliție din localitate, este departe de a fi elucidat.

Cazul tânărului care s-ar fi sinucis la Drochia, învăluit de misterFoto: publika.md

Procuratura și Inspectoratul de Poliție Drochia au aceeași versiune preliminară, însă unele detalii se bat cap în cap, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Oamenii legii așteaptă expertiza medico-legală care va stabili cauza exactă a decesului.

Acesta fusese adus la Sectorul de Poliţie pentru a fi audiat în urma unui conflict apărut între el și rude.

"A fost participant la un conflict. El nu a fost adus la Inspectoratul de Poliție Drochia, dar a fost invitat la Sectorul de Poliție, unde a depus declarații pe cazul dat", a menţionat Marin Novac, șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Drochia.

Pentru a afla detalii, echipa noastră de filmare a mers la rudele la care a fost bărbatul în vizită, însă acestea au refuzat să discute cu noi.

În noaptea de 28 august erau doar doi angajați de serviciu la Sectorul de Poliție nr. 1 Drochia. Cei doi l-au lăsat pe bărbat în curte și au plecat la o altă intervenţie.

La întoarcere, ei au depistat cadavrul bărbatului chiar în fața Sectorului de Poliție.

"- De ce nu l-a împiedicat nimeni ca să nu facă acest lucru sau nu a fost observat?

- Tot cazul s-a consumat pe timp de noapte și era sărbătoare în orașul Drochia, toți erau în centru. Accesul în curte este liber permanent. Noi avem camere de supraveghere video și măsurile de securitate sunt asigurate tehnic. Nu avem personal", a menţionat Marin Novac, șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Drochia.

Oamenii legii spun că momentul în care victima și-ar fi pus capăt zilelor a fost surprins de camerele de supraveghere. În imaginile video apare doar victima, susține procurorul de caz.

"- În acele filmulețe video, care au fost ridicate de pe camerele de supraveghere ale sectorului, se vede doar el?
- Doar el. Ei nu, vine în Inspectoratul de Poliție. Discută. Ei pleacă. El rămâne pe scaun mai mult de jumătate de oră. S-a ridicat, s-a plimbat, iar s-a așezat. O fumat. După care a scos cureaua și...”, a precizat Oleg Rusu, procuror de caz.

Deocamdată, autorităţile refuză să comunice detalii despre conflictul în care a fost implicat bărbatul. Nu am aflat nici câte persoane au fost audiate.

"Este pornit un proces penal. Respectiv, examinăm în baza articolului 274 dacă a avut loc intervenția cuiva sau nu. La moment, nu putem să vă dăm detalii că nu este definitivat raportul de expertiză. În rest, a fost audiată o serie de martori", a declarat Oleg Rusu, procuror de caz.

Cazul a avut loc în data de 28 august, dar oamenii legii nu l-au făcut public. Postul nostru de televiziune a aflat despre aceasta de la un telespectator, care ne-a scris despre cele întâmplate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării