main logo
7610

Cazul dansatorilor Joc: Conducerea ansamblului a venit cu precizări

Conducerea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc” a venit cu precizări cu referire la faptul că unii membri au fost surprinși la Sankt Petersburg, dansând hora alături de oligarhul fugar Ilan Șor și afiliații acestuia uniți în Blocul „Victorie”.

Cazul dansatorilor Joc: Conducerea ansamblului a venit cu precizăriFoto: ziar.md

Conducerea menționează că nu a parvenit nicio solicitare privind delegarea membrilor colectivului sau a ansamblului în întregime pentru participarea la vreo prestație artistică în Federația Rusă, transmite Știri.md.

Astfel, Ansamblul „Joc” nu a participat la evenimentul din Sankt Petersburg, iar cei patru membri vizați se aflau în concediu din cont propriu în perioada respectivă.

„În perioada incidentului, colectivul format din peste 80 de artiști au fost implicați în repetiții intense pentru spectacolul „Drăgaica - zeița sânzienelor”, care va avea loc pe 22 și 23 iunie la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Solicităm respectuos să nu fie ponegrite imaginea și numele Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc” și să nu se interpreteze eronat informațiile neconfirmate de conducerea oficială a colectivului. Instituția își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată în cazul difuzării unor afirmații nefondate privind participarea ansamblului la evenimentul în cauză”, se arată în comunicatul de presă.

Amintim că dansatori din Ansamblul Naţional Academic de Stat de Dansuri Populare (ANADP) „Joc”, colectiv emerit din Republica Moldova, au fost surprinși la Sankt Petersburg, dansând hora alături de oligarhul fugar Ilan Șor și afiliații acestuia uniți în Blocul „Victorie”.

Ministerul Culturii a demarat o anchetă internă pentru a stabili toate aspectele.

În context, președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că artiștii, care riscă să fie demiși din Ansamblul „Joc”, ar fi trebuit să dea dovadă de mai mult discernământ și mândrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării