main logo
1401

Cazul crengii prăbușite: Primăria Chișinău dă vina pe Agenția de Mediu

După ce în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei o creangă foarte mare a căzut peste un cărucior în care era un copil cu vârsta de aproape doi ani, Primăria Chișinău dă vina pe Agenția de Mediu.

Cazul crengii prăbușite: Primăria Chișinău dă vina pe Agenția de MediuColaj: știri.md

„Pentru Parcul Alunelul, Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori.

Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, a refuzat”, menționează responsabilii de la Primărie, transmite Știri.md.

„Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu.

Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”, explică autoritățile municipale.

Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz.

Știri.md amintește că în Capitală, o creangă a căzut peste căruciorul în care se afla un copil de doi ani. Acesta imediat a fost trasportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării