main logo
435

Cazul Bisericii de la Dereneu va ajunge în Parlamentul European

Cazul din Dereneu, raionul Călărași, unde de mai multe luni de zile membrii Mitropoliei Moldovei au ocupat Biserica din localitate, va ajunge inclusiv la urechile parlamentarilor europeni de la Bruxelles.

Cazul Bisericii de la Dereneu va ajunge în Parlamentul EuropeanCazul Bisericii de la Dereneu va ajunge în Parlamentul European.

Astăzi, 14 mai, preotul Marin Florinel a fost prezent la sediul Delegației Uniunii Europene din Chișinău.

„Am fost primit foarte bine”, a spus preotul din Dereneu reporterilor deschide.md.

„Am discutat situația din Dereneu cu oficialitățile europene prezente în capitala R. Moldova și am primit tot suportul pentru ca, pe 19 iunie, să prezentăm cazul și nedreptățile la care suntem supuși în Parlamentul European”, ne-a spus Protoereu Mitrofor Marin Florinel.

O altă informație care ne-a fost furnizată de către preotul din Dereneu este aceea că prima instanță de judecată din R. Moldova a anulat în mod samavolnic certificatul de înscriere a Bisericii din Dereneu la Mitropolia Basarabiei.

„Patru persoane din sat au dat în judecată Ministerul Justiției pentru ca acesta să ne anuleze certificatul de înregistrare, iar instanța de fond din Buiucani asta a făcut, fără ca măcar să ne citeze ca terță parte”, ne-a precizat preotul Marin Florinel.

„Înregistrarea la Mitropolia Basarabiei a fost perfect legală, în momentul înscrierii asistând inclusiv enoriași ai Bisericii din Dereneu. Dacă vom pierde în instanțele naționale, ne vom adresa inclusiv la CEDO, pentru că dreptatea este de partea noastră”, ne-a mai spus preotul Marin Florinel.

De asemenea, prelatul ne-a mai spus că, deși a prezentat organelor de ordine probe video că soția sa a fost agresată fizic, poliția nu a luat nicio măsură în urma incidentului.

Amintim că la începutul lunii martie 400 de persoane din satul Dereneu, raionul Călărași, au votat pe 18 martie, la adunarea localității, pentru susținerea preotului Marin Florin și pentru ca biserica „Adormirii Maicii Domnului” să aparțină în continuare de Mitropolia Basarabiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării