main logo
2385

Cazul ambulanței stopate. CNAMUP: Nu se îndrepta la misiune

Ambulanța stopată de Poliție pentru coloana oficială, care se deplasa pe o stradă din Chișinău, nu s-ar fi îndreptat la misiune, adică nu avea vreun pacient în ea și nici nu urma să preia pe cineva.

Cazul ambulanței stopate. CNAMUP: Nu se îndrepta la misiuneFoto: știri.md

Despre asta au declarat pentru Realitatea.md angajați din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), transmite Știri.md.

Cazul a avut loc vineri, 11 februarie curent, iar video publicat cu secvența video în care se vede că un polițist a făcut semn șoferului de pe o ambulanță să se oprească, pentru că urma să treacă în zonă coloana oficială, a agitat Internetul moldovenesc.

În plus, aceiași angajați ai CNAMUP ne-au mai spus că, de fapt, ambulanța nu avea girofarul pornit.

Poliția Națională s-a văzut nevoită să vină cu o explicație. Potrivit acesteia, atât polițistul, cât și șoferul de pe ambulanță au respectat Regulamentul Circulației Rutiere (RCR). Mai mult, RCR prevede că, la traversarea intersecțiilor, prioritatea îi revine vehiculului care deja este antrenat în manevră întru evitarea vreunui accident.

În ziua de vineri a avut loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României, care s-a desfășurat la Palatul Republicii din Capitală. La noi a sosit delegația Cabinetului de miniștri români, în frunte cu premierul țării vecine, Nicolae Ciucă. Cel mai probabil este vorba anume despre această coloană oficială.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării