main logo
654

Cavcaliuc: Încă 24 de polițiști au indemnizație pentru chirie

Încă 24 de polițiști au beneficiat de indemnizația pentru închirierea spațiului locativ.

Cavcaliuc: Încă 24 de polițiști au indemnizație pentru chirie

Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru examinarea actelor aferente obţinerii indemnizaţiei pentru închirierea spaţiului locativ și pentru adoptarea deciziilor de acordare/neacordare a indemnizațiilor funcţionarilor publici cu statut special din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Potrivit lui Cavcaliuc, în cadrul ședinței au fost examinate 24 de cereri, dintre care și o familie de polițiști soț și soție.

Astfel, s-a decis și compensarea cheltuielilor de chirie polițiștilor care au prezentat toate actele prevăzute.

Suportul financiar acordat pentru închirierea spațiului locativ este stabilit în conformitate cu salariul de funcție. Acesta variază între 1.300 și 2.000 de lei.

La finele lunii iunie, Guvernul a aprobat un regulament care prevede că funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensații bănești pentru închirierea spaţiului locativ. 

Beneficiarii sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă. 

Suma compensației va acoperi costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu va depăși salariul de funcție al angajatului.

Totodată, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării