4 090
0
Cavcaliuc: Eu și familia mea am fost amenințați cu moartea
4 090
0

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, recunoaște că el și familia sa au fost amenințați cu moartea de mai multe ori, însă de fiecare dată nu a cedat.

Mărturisirile au fost făcute de Cavcaliuc în cadrul emisiunii "Iubește viața" de la postul de televiziune TV8, transmite Știri.md.

Potrivit lui, amenințările sunt un risc al profesiei.

„Cel mai grav lucru este că ți se poate întâmpla ceva rău nu ție, dar apropiaților tăi. Sunt riscuri foarte mari. Eu nu doresc nimănui să treacă prin aceste momente. Eu am descoperit niște grupări criminale internaționale fără precedent în Moldova și în multe țări din UE și nu odată am fost amenințat cu moartea, atât eu, cât și familia mea. Au fost situații când am fost luat sub protecția statului, atât eu, cât și copii mei. Este un risc al profesiei. Eu nu am cedat niciodată. Nu a fost simplu... Vii acasă, cei dragi plâng, sunt în lacrimi. Trebuie să-i liniștești, însă nu le poți garanta 100 % că totul va fi bine. Cu părere de rău, mulți colegi au decedat în lupta cu crima organizată, dar totuși te menții și îți liniștești familia", a mărturisit șeful adjunct al IGP.

Gheorghe Cavcaliuc recunoaște că în pofida amenințărilor, niciodată nu s-a gândit să-și lase meseria.

„Nu mi-a trecut niciodată prin cap că pot ceda, în ciuda tuturor presiunilor. Da, trăiam în fiecare dimineață cu un sentiment de frică. Sunt momente de nedescris, dar n-am cedat. Crima organizată nu trebuie să prevaleze asupra instituțiilor statului. Trebuie să ai caracter. Trebuie să ai înțelepciunea și capacitățile de a trece peste aceste riscuri", a subliniat Cavcaliuc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter