main logo
1187

Cavcaliuc, dezvăluire din Qatar: Am văzut aici ceva neobișnuit

Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc, spune că a văzut în Qatar ceva care va părea neobișnuit pentru mulți moldoveni.

Cavcaliuc, dezvăluire din Qatar: Am văzut aici ceva neobișnuit

„Așadar, după cum cunoașteți deja, la moment mă aflu într-o deplasare în interes de serviciu în Qatar. Aici am văzut ceva care va părea neobișnuit pentru mulți din voi și care mi-a trezit interes sporit și mie, și anume aceste mașini speciale, care sunt primele ce intervin în ajutor cetățenilor în caz de necesitate”, a scris Cavcaliuc pe Facebook, transmite Știri.md.

Șeful IGP a amintit despre devastatoarele incendii care au loc zilnic în întreaga lume: în mall-uri, stadioane, pieți și săli de concerte și care fură multe vieți omenești, cum a fost cel din aeroportul din Bruxelles (martie 2016) care s-a soldat cu decesul a cel puțin 31 persoane, sau incendiul devastator din Kemerovo, Rusia, care a furat peste 53 de vieți omenești, dintre care mulți copii.

„Din relatările colegilor mei din Poliția Qatareză, aceste mașini au reușit să prevină multe cazuri și chiar să salveze vieți omenești de la incendii sau potențialele infracțiuni”, mai relatează Cavcaliuc.

„Într-un sat din Moldova care are 2.500-5.000 de locuitori se deschid posturi de poliție și posturi de pompieri și în unele din ele se duce serviciul 24 ore. Dar în centre comerciale și piețe de la noi, unde zilnic fluxul de oameni este de la 5.000-30.000 de persoane, riscuri sunt mai multe, dar noi acolo nu avem. Unde-i logica? Dar dacă compari cât costă un centru comercial sau alte bunuri și impactul social că arde o casa într-un sat și arde un centru comercial sau o piață, numărul de vieți care poate fi salvată într-un caz sau altul, este incomparabil”, a scris Cavcaliuc.

În calitate de Șef adjunct al Poliției Naționale, dar și ca simplu cetățean, Cavcaliuc consideră că aceste autospeciale sunt necesare în astfel de locații pentru a acorda în timp cât mai redus ajutorul necesar oamenilor, și de ce nu, ar fi binevenite inclusiv la noi în țară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării