main logo
1334

Cavcaliuc, așteptat la Procuratură în dosarul verde de briliant

Odată cu încheierea scrutinului electoral, liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc nu mai poate beneficia de garanțiile Codului Electoral și este așteptat vineri, 16 iulie, la Procuratura Sângerei.

Cavcaliuc, așteptat la Procuratură în dosarul verde de briliantFoto: știri.md

Acesta este așteptat la ora 10:00 pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii, liderul PACE este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Anterior, Gheorghe Cavcaliuc a fost citat în fața procurorilor, dar acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și, în conformitate cu articolul 51 din Codul Electoral, a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul în care, la data de 6 aprilie 2021, mai mulți membri PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei. Acesta din urmă a fost spitalizat. 

Procuratura menționează că pentru astfel de acțiuni legislația prevede amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării