main logo
3091

Cauza penală Interpol: Patru persoane eliberate și una plasată în arest

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu noi detalii cu privire la cauza penală în cadrul căreia, la 4 iunie, au fost reținute patru persoane în urma mai multor percheziții efectuate în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Franța, cu asistența FBI din SUA, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către Interpol a Notificărilor Roșii pentru infractorii anunțați în căutare internațională.

Cauza penală Interpol: Patru persoane eliberate și una plasată în arestFoto: Imagine simbol

La 5 iunie au fost efectuate percheziții în privința altei persoane, în urma cărora aceasta a fost reținută, transmite Știri.md.

„Dintre cele cinci persoane reținute, patru persoane au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică riscul de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni.

Totodată, la 5 iunie, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție, solicitând aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința șefului Centrului Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne. Ședința de judecată a avut loc astăzi, iar în rezultatul examinării demersului Procuraturii Anticorupție, judecătorul de instrucție a admis demersul și a dispus aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru o perioadă 30 de zile. La moment, acesta are calitate de învinuit, fiindu-i adusă la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire la 5 iunie 2024”, se arată în comunicat.

De menționat că șeful Biroului Interpol de la Chișinău va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat, în exclusivitate pentru TV8, că va ataca hotărârea la Curtea de Apel.

Știri.md amintește că, la 4 iunie, PA a efectuat multiple percheziții în cadrul unei anchete comune dintre Moldova și Franța, cu asistența FBI din SUA, care investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către Interpol a notificărilor roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională.

La scurt timp a apărut informația precum că șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării