main logo
1023

Căușeni: Gimnaziul din satul Săiți, reparat capital pentru prima dată

Gimnaziul din satul Săiți, Căușeni, în cei 90 de ani de la fondare, pentru prima dată este reparat capital. Asta după ce Consiliul raional Căușeni și Consiliul județean Dâmbovița au alocat câte 2,7 milioane de lei pentru lucrări.

Gimnaziul din satul Săiți, reparat capital pentru prima datăGimnaziul din satul Săiți, Căușeni, reparat capital pentru prima dată

Doar în trei săptămâni a fost reparat acoperișul, iar acum se pregătește a doua etapă a lucrărilor, relatează Canal3.md

Tatiana Didenco predă în acest gimnaziu de 36 de ani. Femeii nu-i vine să creadă că acum elevii vor învăţa în condiţii de siguranţă, deoarece, în ultima perioadă în unele clase era pericol să cadă pereții.

„Când am venit la lucru, am apucat clădirea cu sobe. Făceam focul în sobe și ieșea fum. Un an în urma s-au prăbușit pereții adăugători, dincolo cade tavanul. Noroc că nu erau copiii", a spus profesoară de clase primare, gimnaziul Săiți, Căușeni, Tatiana Didenco.

Și administrația liceul este mulțumită că lucrările sunt efectuate calitativ şi rapid.

„A fost o echipă de băieți serioși și au lucrat foarte bine. Lucrau noapte până târziu, până la 12", a spus director interimar, gimnaziul Săiți, Căușeni, Tatiana Șmeleanschi.

Cei mai fericiți, însă, sunt elevii.

Iar părinții spun că nu vor mai sta cu grijă pentru copiii lor.

Conducerea raionului spune că este mulțumită de prima etapă a lucrărilor și așteaptă cu nerăbdare să ajungă la final de proiect.

„A doua etapă o să renovăm deja saloanele pentru învățământ. O să schimbăm ușile, ferestrele podelele", a spus președintele raionului Căușeni, Nicolae Gorban.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, își dorește ca până la 1 septembrie, toți elevii să aibă parte de școli renovate.

„Observăm în ultimul timp că întreg teritoriul Republicii Moldova s-a transformat într-un șantier și se investește foarte mult, mă bucură, în domeniul educației. Este o realizare a unor obiective concrete pe care echipa guvernamentală, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și le-a propus și le realizează în practică", a spus secretar de stat, MECC, Igor Șarov.

 La gimnaziul din satul Săiți învață 240 de elevi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării