main logo
408

Câți refugiați şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

1.018 cetățeni ucraineni, dintre care 739 de femei și 279 de bărbați, s-au angajat în câmpul muncii în R. Moldova.

Câți refugiați şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău, 770 la număr, alți 45 - în UTA Găgăuzia și la Bălți - 38 de persoane, transmite Știri.md.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date etc.

De la începutul anului curent, circa 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 1.958 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, peste 32 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi sprijin la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și sprijin la angajare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării