156
0
Câți pietoni au decedat anul trecut în accidente rutiere
156
0

Pe parcursul anului precedent au avut loc 381 de accidente rutiere, în urma cărora 49 de persoane, care au traversat strada în afara trecerilor pietonale, au decedat, iar altele 339 au primit diferite traumatisme.

Potrivit unui comunicat emis de INP, pietonii traversează strada neregulamentar este pentru a-și scurta traseul, transmite Știri.md.

"De regulă, astfel pietonii vor să-și scurteze distanța până la destinație, chiar dacă riscă să-și scurteze și viața. Din cauza acestei erori comise de către pietoni, Atunci când traversezi strada neregulamentar riști să fii lovit, deoarece nu poți să te ferești de mașinile care trec cu viteză mare, nu ești sigur că ai fost sau nu văzut de către șoferi și nu știi dacă ei reușesc să frâneze la timp", se arată într-un comunicat emis de INP.

Pentru a evita accidentele rutiere, pietonii sunt îndemnați să respecte câteva reguli:

- nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;

- pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;

- pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;

- după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii;

- nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare.

Amintim că astăzi, o femeie de 61 de ani a decedat după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni din Capitală.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter