main logo
889

Câți moldoveni s-au vaccinat în cadrul celui de-al treilea maraton

Peste 4.300 de cetățeni s-au vaccinat în cadrul celui de-al treilea Maraton care s-a desfășurat sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Republicii.

Câți moldoveni s-au vaccinat în cadrul celui de-al treilea maratonFoto: facebook/ Iv Ceban

Despre aceasta a anunțat edilul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite Știri.md.

”4.362 de persoane s-au vaccinat într-o singură zi în cadrul Maratonului din 26 iunie la Palatul Republicii.  

4.000 de persoane au fost imunizate cu Sputnik V şi 362 cu serul AstraZeneca şi Sinopharm.

Din totalul de 20.000 de doze de vaccin de Sputnik V aduse în Republica Moldova, 3.000 au fost repartizate pentru municipiul Chișinău, iar acestea au fost distribuite gratuit şi transparent. 

Totodată, Mitropolia Moldovei generos au fost dispuși să ne ofere încă 1.000 de doze de acest vaccin, deoarece în cadrul Maratonului au fost mai mulţi doritori care preferau să le fie administrat Sputnik V.

Oamenii veniţi la Maraton au fost vaccinați rapid la cele 31 de puncte de vaccinare deschise concomitent la Palatul Republicii, iar în 6-7 ore rând la vaccinare nu mai era. 

Amintesc, nu e nevoie ca oamenii să vină cu o seară înainte pentru a se vaccina. Medicii activează după principiul primul venit-primul vaccinat. Oricum, toată lumea care a venit la Maraton a fost vaccinată.

Pentru cei care au venit să se imunizeze împotriva COVID-19 au fost create toate condițiile. Oamenii au dispus de scaune, apă, grupuri sanitare. 

De menţionat că rapelul pentru Sputnik V, cel mai probabil, la fel va fi organizat la Palatul Republicii. 

Important este ca oamenii să nu vină cu o zi înainte şi să nu ocupe rând. Medicii îi vor aștepta de la 7 dimineața până la ora 22:00. Fiecare persoană va primi vaccinul.

Mulţumesc tuturor pentru buna organizare și implicare.

Cei care încă nu au reuşit să se vaccineze, o pot face în Chişinău şi în suburbii la cele 70 de puncte de vaccinare deschise. 

Sunt disponibile şi echipele mobile care se pot deplasa pentru vaccinare la domiciliul persoanelor cu dizabilităţi sau de vârsta a treia. 

Sunt active în continuare şi punctele mobile de vaccinare (troleibuzul şi autobuzul) care se vor deplasa şi pe parcursul lunii iulie în toate sectoarele Capitalei şi în suburbiile municipiului. 

În condiţiile în care suntem ameninţaţi de un nou val de COVID-19, cu tulpini modificate şi mult mai agresive, medicii spun că singura soluţie de a rămâne protejaţi şi sănătoşi este să ne vaccinăm imediat! 

Și tot medicii spun că toate vaccinurile sunt sigure, fiindcă salvează vieţi. 

Pentru confortul oamenilor şi siguranţa acestora, asemenea Maratoane de vaccinare vor mai fi organizate pentru că avem rezultate bune și doar într-o singură zi se reuşeşte a fi vaccinat un număr mare de persoane”, a declarat Ion Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării