428
0
Câți deținuți sunt în penitenciarele din R. Moldova în iulie
428
0

Săptămâna trecută, din penitenciarele din Republica Moldova au fost eliberați 73 de deținuți, iar 57 de persoane, dintre care 2 condamnați transferați din Rusia, au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Conform datelor, la momentul actual, în penitenciarele din țară a fost înregistrat un număr de 6.987 de persoane, transmite Știri.md.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psihosocială, persoanele deținute au beneficiat de 257 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2952 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 27 deținuți, din 9 instituții penitenciare, din cont propriu – 1, totodată fiind efectuate 17 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 3 telefoane mobile, 0,7 litri de alcool, 60 MLD și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter