710
0
Câți copii din Republica Moldova poartă numele Mântuitorului
710
0

Zeci de femei au născut în zi de sărbătoare. Micuţii au fost aduşi pe lume în maternităţile din Capitală, iar mamele sunt sigure că bebeluşii lor vor avea un destin special.

La Spitalul Clinic Municipal numărul 1 din Capitală, în ajun de Paşte au avut loc cele mai multe naşteri. Vlad a apărut pe lume aproape de ora şase dimineaţa, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

Băiatul este aşteptat cu nerăbdare acasă de fratele său mai mare cu doisprezece ani, născut şi el în zi de sărbătoare, pe 9 mai. 

„Poate e şi un semn de la Dumnezeu. Sper ca ziua asta să-i aducă mult noroc şi îngeri păzitori cât mai puternic”, a spus Ala Ichim. Un alt nou-născut venit pe lume, aseară, este o fetiţă, care cântăreşte peste patru kilograme şi are cincizeci şi cinci de centimetri. 

„Ne pregăteam de sărbătorile de Paşti. Făceam curat, făceam bucate, mi-a rămas de vopsit ouăle, dar încă nu am reuşit. Vă mai doriţi un copil ? Am doi, parte dreaptă. Fată şi băiat”, a afirmat Elena Moşneagu. 

Potrivit medicului de gardă Andrei Leaşev, numărul de naşteri este în scădere, comparativ cu anii precedenţi. „Ieri pe parcursul a douăzeci şi patru de ore au avut loc 16 naşteri. 

La momentul dat, în sala de naşteri sunt cinci femei în parcursul naşterii. Toţi născuţii sunt în stare satisfăcătoare, gravi pacienţi nu avem”, a declarat obstetricianul ginecolog, Andrei Leaşev. Pe Natalia Siminel durerile facerii au surprins-o după miezul nopţii. 

Femeia se pregătea să meargă la biserică să sfinţească bucate, însă a ajuns la Institutul Mamei şi Copilului” – Ce făceaţi înainte de a ajunge la spital ? – Mâncare. 

Ne pregăteam de oaspeţi şi iată a venit cel mai important oaspete pe lume”, a menţionat Natalia Siminel. 

În ultimele 24 de ore, la această maternitate au venit pe lume zece copii. „S-au născut zece copii, în stare satisfăcătoare cu mamele binedispuse şi bucuroase. 

În noaptea de înviere am avut patru naşteri. Au fost trei băieţi şi o fată dintre care cel mai mic trei kg, două sute de grame. Ceilalţi, trei cinci sute, trei şapte sute”, a comunicat medicul, Valentina Belous. 

În Republica Moldova nouă bărbaţi poartă numele Hristos, unul IIsus, unul Jesus şi unul Cristos.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter