main logo
446

Câți copii au fost imunizați împotriva COVID în Republica Moldova

Ministerul Sănătății informează că 3.387 de copii cu vârsta de peste 12 ani s-au imunizat cu prima doză, de vaccin de la începutul campaniei de vaccinare a minorilor.

Câți copii au fost imunizați împotriva COVID în Republica MoldovaFoto:newsbv.ro

Totodată, 1.572 de copii au schema completă de imunizare împotriva COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md

Ministerul mai informează că numărul cazurilor de infectare în rândul copiilor a scăzut pe parcursul săptămânii trecute cu peste 18%, de la 625 de copii, în săptămâna 46, la 511 copii, în săptămâna 47. Procesul de imunizare a copiilor cu vârsta de peste 12 ani a început pe data de 18 noiembrie.

Precizăm că acoperirea națională de vaccinare cu o doză de ser constituie peste 28%, cu schemă completă – peste 27%.

„Menționăm că procesul de vaccinare se menține la același nivel (+2%) ca săptămâna trecută, dar înregistrează o rată negativă cu peste 30% comparativ cu luna precedentă. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în mun. Chișinău – 40%, Soroca – 30% și Dubăsari 28%. Cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia – 17%, Sângerei -18% și Leova -19%”, raportează Ministerul Sănătății.

Până în prezent au fost omologate 1.589 de certificate de vaccinare emise peste hotare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării