main logo
308

Câți bani vor fi investiți pentru modernizarea sistemul de termoficare din Chișinău

Termoelectrica S.A. va investi, în vara acestui an, 500 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală.

Câți bani vor fi investiți pentru modernizarea sistemul de termoficare

Cele mai importante lucrări vor determina îmbunătățirea eficienței instalațiilor de producere și modernizare a infrastructurii de livrare a energiei termice pentru încălzire și preparare a apei calde, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Termoelectrica, din acești bani vor fi modernizate peste 50 de tronsoane de conducte termice, cu o lungime totală de circa 18 km.

Totodată, vor fi înlocuite echipamentele de automatizare la Stațiile de pompare nr. 4, 7, 12, 14 și echipamentele electrice de forță de la Stațiile de pompare nr 3, 6, 9. De asemenea va fi înlocuită izolația termică pe mai multe tronsoane de conducte cu pozare supraterană, cu o lungime totală de circa 5 km.

Din acești bani, va fi reabilitat și utilajul termotehnic de la Sursele de producere – CT Vest, CT Sud și CET Sursa I, inclusiv va fi modernizat blocul energetic nr.1.

Tot în vara anului 2019, vor fi realizate ultimele lucrări din cadrul Proiectului ”Îmbunătățirea Eficienței SACET”, finanțat din creditul Băncii Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin instalarea a 120 de Puncte Termice Individuale și a unor convertizoare de frecvență la sursele de generare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării