main logo
5814

Câți amanți a avut Elena Ceaușescu: Cel mai faimos dintre ei

În ciuda faptului că nu era o femeie frumoasă sau atrăgătoare, soția fostului dictator Nicolae Ceaușescu ar fi avut mai mulți amanți la viața ei.

Câți amanți a avut Elena Ceaușescu: Cel mai faimos dintre ei

Conform unor zvonuri și declarații vechi, aceasta avea un apetit ridicat pentru activitățile intime din orice dormitor, adorând inclusiv bârfa legată de sex, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

 După moartea celor doi soți la Revoluția din ’89, mai multe mărturii au apărut în presa vremurilor despre infidelitățile Elenei Petrescu, pe numele ei de domnișoară. Se pare că aceasta adora să profite de vizitele oficiale ale soțului ei, Nicolae Ceaușescu, pentru a se distra în liniște. Hai să aflăm mai multe informații despre soția lui!

Elena Ceaușescu a avut 5 amanți

După moartea ei la Revoluția din ’89, oamenii au început să divulge tot ce știau despre Elena Ceaușescu, dar și despre soțul ei. Atunci au apărut zvonuri din ce în ce mai picante pentru vremurile acelea. Unul dintre ele era că Elena ar fi avut 5 amanți, bărbați care nu ar fi fost atrași de frumusețea ei, ci mai degrabă ar fi fost întorși pe degete după bunul ei plac.

Culmea, aceste lucruri s-ar fi petrecut și înainte să devină cea mai importantă femeie din România. Însetată de putere, Elena își dorea mereu să atragă cei mai puternici bărbați pe care îi întâlnea în cale. Pe măsură ce a avansat în societate, soția lui Nicolae a căutat bărbați din ce în ce mai influenți.

Printre amanții ei cunoscuți se numără: tatăl artistului Gheorghe Zamfir, Abraham Schechter, medicul cuplului dictatorial, Eftemie, unchiul lui Ion Iliescu, Victor Atanasie Stănculescu și un soldat german.

Prima iubire a Elenei Ceaușescu

Primul bărbat pe care soția lui Nicolae ar fi pus ochii la viața ei ar fi un tânăr din satul ei natal, Tudor Zamfir. Se pare că este vorba chiar de tatăl naistului Gheorghe Zamfir, din Vişina. Cei doi au avut o relație până în momentul în care el a plecat la București pentru o viața mai bună.

Aici s-a angajat chelner și, la scurt timp după mutarea lui, Elena l-a urmat. Din păcate, când ea a ajuns aici s-a lovit de respingerea cruntă a lui Tudor Zamfir. Rănită în dragoste, Lenuța a rămas în București și s-a implicat în mișcarea comunistă, prilej cu care l-a cunoscut pe Nicolae Ceaușescu.

„Tata era frumos ca un star de cinema. A fost prietenul Elenei Ceauşescu, primul iubit al ei, cel care a deflorat-o. Tatăl meu şi Elena se ştiau de la hore. Între Vişina, satul unde s-a născut el, şi Petreşti, unde s-a născut ea, sunt 8 kilometri. Elena, care avea 17 ani, a venit să-l caute la Bucureşti, că era moartă după tata, care se angajase chelner la un restaurant unde cânta Fănică Luca, cel care m-a iniţiat pe mine în muzică.

Acolo era picol, chelner. Tata a respins-o: ”-Lasă-mă, dragă, eu am alte probleme”. Ea, de durere, s-a dus în cercurile comuniştilor, l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu, s-a înscris în partid şi de acolo a început toată istoria ei”, povestea Gheorghe Zamfir în urmă cu câteva luni.

Relație cu Marin Ceaușescu

După ce a decis să rămână în București, rănită în dragoste, Elena ar fi avut o relație scurtă chiar cu unul dintre vrații lui Nicolae, și anume Marin Ceaușescu. Acesta ar fi fost al doilea născut în familia sa și a venit la București după sora sa, Niculina. Aceasta i-a căutat de muncă și lui, după ce îl angajase pe Nicolae Ceaușescu la cizmărie.

A terminat Academia de Științe Economice și a plecat în armată, motiv pentru care relația cu Elena s-a terminat, și a avut o fiică pe nume Mihaela Moraru. Marin a condus timp de mai mulți ani Agenția Economică a României de la Viena, oraș unde și-a găsit sfârșitul în anul 1989. Relația pe care cei doi au avut-o a fost povestită pe scurt în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de Mihaela Moraru.

„Tanti Lenuța avea o slăbiciune pentru deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae și cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Așa ziceau gurile rele din familie și îi mai reproșa și mama la necaz lui tata, dar mai mult așa în glumă, luându-l peste picior: „De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie?!”, își amintește fiica lui Marin Ceaușescu.

Când s-a iubit cu soldatul neamț

 Relația pe care Elena Ceaușescu ar fi avut-o cu un soldat neamț ar fi avut loc înainte de anul 1939. La vremea respectivă, Nicolae Ceaușescu era la închisoare pentru că a fost activist comunist pe vremea antonesciană. Atunci, cei doi nu erau încă luați cu acte. Infidelitatea Lenuței a lui Briceag, asa cum era poreclită în tinerețe, a fost descoperită chiar de cel care urma să îi devină cumnat, Nicolae Andruță Ceaușescu.

Un alt amant de pe lista Elenei Ceaușescu ar fi fost fizicianul Ioan Ursu. La vremea respectivă, acesta era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste. Relația celor doi a fost divulgată de un aghiotant de-ai lui Niculae Ceaușescu, care s-ar fi petrecut pe față, în văzul multora.

„La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter. Și nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, mărturisea aghiotantul Nicolae Stan într-un interviu.

Amanții Elenei Ceaușescu de după nuntă

 După ce s-a căsătorit cu Nicolae Ceaușescu, Elena ar fi avut o relație cu medicul care îi trata. Numele lui este Abraham Schechter și a avut grijă de cei doi timp de 17 ani. Când Nicolae nu era în peisaj, acesta se ocupa intens de Elena.

Relația celor doi s-a terminat în anul 1973, după moartea suspectă a medicului. Abraham  Schechter s-ar fi aruncat de pe acoperișul Spitalului de Urgență Floreasca, lăsând în urma lui un bilet de adio. În el, bărbatul ar fi acuzat probleme cu soția sa, grav bolnavă. O altă ipoteză neconfirmată a morții sale este că cineva l-a împins de la etajul 5 al Spitalului Floreasca. Asupra lui planau suspiciuni că ar fi agent al serviciului de informaţii din Israel, Mosad.

Moartea acestuia nu a fost elucidată, dar cârcotașii susțin că ar fi vorba de o răzbunare a fostului dictator. În cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceaușescu se destăinuie” apare și un pasaj care vorbește despre idila lor.

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, că cei trei au intrat cu mașina în curtea reședinței cuplului Ceaușescu. Nicolae a coborât și a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma sa venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o ușor pe fund pe Tovarășa”, conform fostului colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcției 5 a Securității.

Relația cu unchiul Elenei Ceaușescu

În ciuda numeroaselor relații avute și a mariajului cu Nicolae Ceaușescu, apetitul Elenei nu putea fi potolit. Aceasta este suspectată că a avut o relație amoroasă inclusiv cu unchiul lui Ion Iliescu, Eftimie Iliescu. Idila ei cu cu ilegalistul comunist a durat extrem de puțin. Prin acesta l-a cunoscut pe Ion Iliescu, dar pe care nu l-a privit cu ochi buni niciodată.

Conform unor dezvăluiri făcute de Cristi Brancu și Dan Capatos, în cadrul emisiunii „Dosarele VIP”, aceasta nu purta lenjerie intimă în public. Din cauza numeroaselor aventuri, Elena Ceaușescu ar fi primit porecla de „păsărica”. Se mai zvonește că, înainte de a se căsători cu Nicolae Ceaușescu, adora să facă amor cu diverși tineri, pe unde apuca.

În plus, se pare că tovarășa Elena era obsedată de intimitățile soțiilor demnitarilor comuniști. Aceasta a ordonat ca în locuinţele a 179 dintre ei să fie montate microfoane. În plus, ordinul acesta s-a extins și asupra biroului lui Nicolae Ceaușescu.

Idila cu generalul Stănculescu

Ultimul amant de pe lista Elenei Ceaușescu ar fi fost Victor Atanasie Stănculescu. Era generalul preferat al cuplului dictatorial, dar mai ales al ei. Se pare că idila lor ar fi fost ținută în mare secret și că Nicolae Ceaușescu nu a aflat niciodată despre ei.

Întrebat despre aventură, generalul a negat orice implicare romantică. Dar aghiotanții cuplului Ceaușescu susțineau mereu că Stănciulescu se vede cu Elena ”îndelung, cam prea des şi totdeauna între patru ochi”, când venea vorba de cercetările științifice.

De ce s-au căsătorit Elena și Nicolae Ceaușescu

Soții Ceaușescu s-au cunoscut pe data de 1 mai 1939 la un eveniment organizat în Ferentari, potrivit celor spuse de Mircea Oprean, ginerele fostului dictator. La vremea respectivă, Elena avea doar 22 de ani. Conform unui istoric, cei doi s-ar fi luat din dorința de a se răzbuna, nu pentru că s-ar fi iubit.

”A fost un act de răzbunare din partea lor peste timp, încercând astfel să-și explice și lor, și nouă, într-un fel de ce s-au agățat de pozițiile lor, de ce s-au umilit deseori mai mult decât era cazul. Iar în opinia publică explicațiile au prins. Există un mit în psihologie, cel al lui Adam și al Evei. Adam e băiatul cel bun, integru, pe când Eva e cea care-l duce în păcat. Nimeni nu se întreabă de ce Adam nu rezistă ispitei, de ce nu-i arde două palme femeii care încearcă să schimbe armonia supremă. Pur și simplu lumea se împarte, și nu de ieri, de azi, în bine și în rău. Bărbatul e asociat de multă vreme ideii de bine. Cealaltă opțiune nu e greu de ghicit”, spune istoricul Lavinia Betea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării