main logo
333

Câți agenți economici din Chișinău vor achita amenzi pentru că nu au curățat zăpada

Administrația publică locală a început sancționarea agenților economici/proprietari de imobile și gestionarii fondului locativ, pentru lipsa de implicare în curățarea de zăpadă a teritoriilor unde își desfășoară activitatea.

Câți agenți economici vor achita amenzi pentru că nu au curățat zăpada

Astfel, peste o sută de agenți economici care activează în Chișinău au fost sancționați de Poliție, în colaborare cu Preturile sectoarelor Capitalei, pentru că nu au curățat de zăpadă teritoriile pe care le gestionează, transmite Știri.md.

Cele mai multe amenzi au fost împărțite antreprenorilor din sectorul Râșcani, unde au fost întocmite circa 130 de procese verbale.

În sectorul Buiucani cu amenzi s-au ales 27 de agenți economici care nu au curățat zăpada, în sectorul Centru – cinci; în sectorul Ciocana – patru, iar la Botanica – trei.

Subiectul a fost abordat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, iar  Primarul Capitalei a îndemnat cetățenii să sesizeze cazurile problematice referitor la deszăpezire, pentru ca responsabilii să intervină în timp util. Astfel, cetățenii pot utiliza rețelele de socializare, prin intermediul conturilor de Facebook a Primăriei municipiului Chișinău și a Preturilor de sector.

Agenții economici din capitală sunt obligați să salubrizeze zilnic şi să menţină ordinea sanitară a teritoriului adiacent, indiferent de forma de proprietate, potrivit Regulamentului cu privire la salubrizarea şi menţinerea ordinii sanitare în municipiul Chişinău.

De asemenea, potrivit art. 181 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova, încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată (de la 900 la 1.800 de lei) persoanei fizice sau cu munca neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată (de la 3.000 la 9.000 de lei) persoanei juridice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării