main logo
664

Câteva construcții neautorizate de la Ciocana, demolate

Câteva construcții neautorizate de pe strada Mircea cel Bătrân 26/4, sectorul Ciocana, au fost demolate.

Câteva construcții neautorizate de la Ciocana, demolate

Decizia autorităților administrației publice locale vine ca urmare a mai multor tentative ale agentului economic care a arendat terenul, de edificare a blocurilor locative pe această adresă, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Chișinău, terenul de 0,5 ha a fost dat în locațiune timp de 20 ani, iar în 2015 contractul a expirat. 

Astfel, în anul 2018, Consiliul municipal Chișinău  a decis ca pe această adres să fie construite locuri de parcare și un spațiu de recreere pentru copii.

Pe 19 mai, agentul economic a fost informat despre faptul că nu va mai fi prelungit contractul de arendă și că în termen de 3 săptămâni trebuie să elibereze teritoriul de construcțiile improvizate (amenajate în scop de parcare pentru automobile). 

Însă, acesta nu s-a conformat, astfel, astăzi, au fost demontate elementele metalice și foile de ardezie construite de acesta.

 „Au fost întreprinse toate măsurile legale pentru ca terenul să revină în proprietate municipală pentru a fi valorificat în beneficiul oamenilor și nicidecum iarăși blocuri", a declarat edilul Capitalei, Ruslan Codreanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării