main logo
608

Câte tipuri de rapoarte pot fi transmise prin Ghișeul unic electronic

De la lansarea Ghișeului unic de raportare electronică, numărul rapoartelor expediate online de către instituții, agenți economici și cetățeni, prin intermediul platformei www.raportare.gov.md, către FISC, Ministerul Finanțelor, CNAS, CNAM și Biroul Național de Statistică a depășit cifra de 1, 2 milioane.

Câte tipuri de rapoarte pot fi transmise prin Ghișeul unic electronicCâte tipuri de rapoarte pot fi transmise prin Ghișeul unic electronic

Majoritatea rapoartelor au fost transmise de către instituții publice și agenți economici, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), Ghișeul unic de raportare electronică este primul serviciu centralizat de raportare financiară și statistică la nivel de țară. El a înlocuit vechiul proces de raportare, când instituțiile publice și agenții economici prezentau rapoartele separat pentru fiecare din cele cinci autorități. Procesul de înregistrare, autentificare, validare și raportare este unificat prin intermediul portalului www.raportare.gov.md.

În prezent, prin Ghișeul unic pot fi transmise 131 de tipuri de rapoarte, cele mai multe – 103 – sunt destinate Serviciului Fiscal de Stat.

Rapoartele pot fi expediate, cu aplicarea semnăturii electronice, care este eliberată de centrele acreditate în domeniu. Platforma www.raportare.gov.md este administrată de către Instituția publică Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării