main logo
419

Câte persoane au murit anul trecut în țară la locul de muncă

Accidentele la locul de muncă rămân o problemă îngrijorătoare în continuare. Doar pe parcursul anului trecut au fost înregistrate peste 400 de incidente, în urma cărora aproximativ 500 de persoane au avut de suferit.

Câte persoane au murit anul trecut în țară la locul de muncă

Din numărul total, 63 de cazuri sunt cu caracter mortal, unde și-au pierdut viața 68 de persoane, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Potrivit Inspectoratului de Stat al Muncii, cel mai frecvent, accidentele de muncă au avut loc în domeniul construcțiilor, agriculturii și în activitatea transportului, iar cauza ar fi că în mare parte nu ar fi fost respectate regulile de securitate.

În acest sens, în vederea conformării la prevederile legislației în domeniul securității și sănătății în muncă și prevenirii accidentelor, Inspectoratul a întreprins acțiuni de coordonare a activității de instruire în domeniu a persoanelor cu funcţii de răspundere din unităţi.

De asemenea, instituția îndeamnă muncitorii să ceară de la angajatori echipamente de protecție și să fie instruiţi corespunzător.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării