main logo
587

Câte numere de telefon au fost portate timp de 6 luni în Moldova

Din iulie 2013, de când a fost lansată portabilitatea numerelor de telefon, și până în prezent, numărul utilizatorilor serviciilor de telefonie care au efectuat portabilitatea numărul de telefon a ajuns la aproape 242 de mii.

Câte numere de telefon au fost portate timp de 6 luni în Moldova

Datele sunt prezentate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), care a făcut un bilanț al celor șase ani de activitate a serviciului, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Potrivit instituției, cei mai interesați în a-și schimba furnizorul, păstrându-și în același timp numărul de telefon, au fost utilizatorii serviciului de telefonie mobilă, care au însumat aproape 224 de mii, circa 92,5% din numărul total de portări. 

Totodată, numărul utilizatorilor de telefonie fixă, care au beneficiat de acest serviciu, a totalizat aproape 19 mii, sau circa 7,5%.

Din numărul total de numere de telefonie mobilă portate în perioada iulie 2013 – iulie 2019, peste 98 de mii au fost portate în rețeaua Moldcell. 

În rețeaua Orange au fost portate peste 46 de mii de numere, iar în rețeaua Unite – peste 35 de mii. În aceeași perioadă, cele mai multe numere au fost portate în rețelele fixe ale StarNet – 7198 de numere) și Orange – 687 de numere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării