191
0
Câte autorități și instituții publice utilizează servicii IT prin CTIF
191
0

Peste 1,1 mii de autorități și instituții bugetare au încheiat, în primele trei luni ale acestui an, contracte de prestare a serviciilor IT pentru anul 2019 cu Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

Aceste servicii sunt acordate de către reprezentanții CTIF în teritoriu, care oferă, totodată, consultanță și suport tehnic utilizatorilor Sistemului Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice al Ministerului Finanțelor, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Majoritatea contractelor de prestare a serviciilor IT încheiate cu CTIF vizează executarea lucrărilor de deservire tehnică a rețelelor de calculatoare și echipamentelor de rețea, a stațiilor de lucru și serverelor, deținute de Direcțiile raionale de finanțe, primării, instituții de învățământ și alte instituții publice din raioane. Restul contractelor prevăd lucrări de implementare și de mentenanță a Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C (SIIECAP), administrat de CTIF și utilizat în 573 de autorități și instituții publice din 34 de raioane ale țării.

Cei 32 de reprezentanți ai CTIF în teritoriu au oferit beneficiarilor SIIECAP pe platforma 1C peste 3,5 mii de consultații privind utilizarea funcționalităților acestui sistem, precizează Iurie Petcu, șef al Direcției prestări servicii în teritoriu din cadrul CTIF.

La finalul primului trimestru, modulele Sistemului Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice (SIGFP) erau utilizate de mai bine de 10 mii de utilizatori (conducători, contabili și economiști din cadrul autorităților și instituțiilor bugetare). În primele trei luni ale anului, la modulele SIGFP au fost conectați circa 650 de utilizatori noi.

Reprezentanții CTIF în teritoriu acordă suportul consultativ și tehnic necesar utilizatorilor modulelor SIGFP prin telefon sau prin poșta electronică. Tot ei execută  lucrările prevăzute în contractele încheiate de CTIF cu autoritățile și instituțiile publice din teritoriu la locurile de muncă ale clienților, fie în municipii, centre raionale sau localități rurale

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter