main logo
751

Câte acte au fost eliberate de ASP în ziua scrutinului parlamentar

În ziua desfășurării alegerilor parlamentare, Agenția Servicii Publice a eliberat cetățenilor cu drept de vot peste 3.550 de acte de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral.

Câte acte au fost eliberate de ASP în ziua scrutinului parlamentar

Circa 1.900 de persoane au primit, la solicitare, buletine de identitate provizorii, iar alte 1.670 și-au ridicat buletinele de identitate deja confecționate, transmite Știri.md.

Buletinele de identitate provizorii a fost eliberate gratuit, la momentul adresării cetățenilor care nu aveau actele de identitate valabile sau în schimbul celor declarate pierdute, furate sau deteriorate. 

Cele mai multe adresări, 280 la număr, au fost înregistrate la serviciile de eliberare a actelor de identitate din municipiul Chișinău.

În săptămâna premergătoare alegerilor, serviciile de eliberare a actelor de identitate  au perfectat 1.736 de buletine de identitate provizorii și au asigurat înmânarea  actelor de identitate pentru 16.283 de persoane.

Pentru asigurarea cetățenilor Republicii Moldova cu acte de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral, duminică, 24 februarie 2019, toate serviciile de eliberare a actelor de identitate au activat conform unui program de muncă extins: 07:00 – 21:00.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării