main logo
2658

Cât de periculoasă este albirea dinților. Ce recomandă stomatologii

Albirea dinților poate aduce un zâmbet mai frumos, dar mulți dintre medicii stomatologi nu recomandă această procedură.

Cât de periculoasă este albirea dinților. Ce recomandă stomatologiiImagine simbol

Poate duce la sensibilitate dentară, care apoi să creeze probleme grave, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

De ce pot apărea probleme și care sunt ele?

Dr. Claudiu Roman, medic stomatolog: „Cel mai des folosit este peroxidul - substanța principală folosit în geluri de albire. Se măresc canaliculele dentinare și atunci pacientul nu mai are smalțul bine mineralizat care să protejeze dintele. Iar cei care optează totuși pentru această procedură ar fi bine ca apoi să evite consumul băuturilor acidulate sau citricelor, care cu atât mai mult sensibilizează dintele și demineralizează structura dentară.”

Oamenii poate găsesc și în farmacii soluții pentru albirea dinților. Acelea sunt mai puțin periculoase?

Dr. Claudiu Roman, medic stomatolog: „Vedem foarte multe astfel de kit-uri de albire, mai mult sau mai puțin dăunătoare, pacientul acasă, singur, nu știe exact protocolul care trebuie urmat pentru o astfel de procedură și poate menține gelul de albire mai mult pe suprafața dintelui. În loc de 15 minute, de exemplu, poate sta o jumătate de oră din dorința de a obține rezultate cât mai bune. Dar apare și sensibilitatea dentară, pe lângă inflamația gingiei, retracții gingivale și multe alte probleme.”

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării