main logo
809

Cât de diferită este programa școlară din Moldova față de ceea din alte țări

Materii multe, amalgam de informații care mai de care și prea puțină atenție acordată talentului și predilecțiilor.

Cât de diferită este programa școlară din Moldova față de alte țări

Programa școlară din Republica Moldova nu reușește să țină pasul cu progresul tehnologic și rămâne cu mult în urma dorințelor și așteptărilor elevilor, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

În anul 2017, fosta ministră a Educației, Monica Babuc, anunța despre o serie de schimbări care vor duce la micșorarea numărului de ore pentru clasele liceale, eliminarea notelor pentru educația fizică, muzicală și arta plastică pentru elevii din clasele gimnaziale, și introducerea modulelor de Robotică și Informatică aplicată în cadrul orelor de Educație Tehnologică la clasele primare. 

Compania britanică Pearson a realizat un top al celor mai bune sisteme de Educație din lume. 

Pe prima poziției se află Finlanda. Municipalitățile și chiar școlile din Finlanda au posibilitatea de a modifica programul școlar național. Adică dascălii, atent selectați, au libertate și responsabilitate în a adapta materia la nevoile fiecărui copil. 

Următoarele patru locuri în topul internațional sunt ocupate de sisteme educaționale din Asia: Coreea de Sud, Hong Kong, Japonia și Singapore. Coreea de Sud, de exemplu, pune foarte mare accent pe examene, iar programa școlară este structurată ca să răspundă strict cerințelor examenelor naționale.

Citește întregul articol pe agora.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării