main logo
488

Cât costă organizarea Sărbătorii Naţionale Limba noastră cea Română

Primăria municipiului Chişinău anunță că va cheltui aproximativ 750 de mii de lei pentru desfăşurarea manifestaţiilor culturale dedicate Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea Română”.

Cât costă organizarea sărbătorii Limba noastră cea Română

În zilele de 29, 30 și 31 august 2018 la Chișinău vor avea loc mai multe evenimente cultural-artistice de Ziua Limbii Române.

Programul cultural de Ziua Limbrii Române începe miercuri, 29 august, între orele 11:00-16:00, cu aniversarea de 20 de ani de la fondarea Bibliotecii „Alba Iulia” din sectorul Buiucani al Capitalei. Joi, 30 august, ora 14:30, Vlad Pohilă, publicist, va modera evenimentul literar-artistic „Mult e dulce și frumoasă…”, la Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Sărbătoarea Națională „Limba noastră cea Română” va culmina cu un spectacol muzical în PMAN, începând cu ora 18:00 și până la ora 23:00. Pe scena mare din PMAN vor evolua artiștii autohtoni, printre care Orchestra Fraților Advahov, formația Trigon, Alex Calancea Band, Plăieșii. Informațiile au fost prezentate pentru ZdG de către Stela Mitriuc, șefa Direcției Cultură a Primăriei mun. Chișinău.

Ziua Limbii Române este sărbătorită în R. Moldova în fiecare an, la data de 31 august, începând din anul 1990. Pe 27 august 1989 avut loc „Marea Adunare Națională”, unde aproximativ 750 mii de cetățeni au cerut proclamarea limbii române ca limbă de stat și revenirea la alfabetul latin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării