main logo
2934

Cât costă eliberarea pașaportului biometric în R. Moldova

În cazul în care sunt dispuși să achite un preț mai mare decât cel valabil pentru eliberarea pașaportului timp de 15 sau 30 de zile calendaristice, cetățenii își pot perfecta pașaportul biometric într-un timp scurt de doar o oră sau 24 de ore.

Cât costă eliberarea pașaportului biometric în R. Moldova

Astfel, eliberarea pașaportului în decurs de o oră costă 2.980 de lei, iar timp de 24 de ore – 1.700 de lei. Prețurile sunt mai mici însă pentru perfectarea pașaportului în decurs de câteva zile:

  • 5 zile lucrătoare – 1.490 de lei;
  • 15 zile lucrătoare – 1.060 lei;
  • 30 zile calendaristice – 850 de lei.

Totodată, din 15 aprilie 2019, este implementată prestarea serviciilor de eliberare a pașaportului la data adresării solicitantului, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Eliberarea documentelor la data adresării este efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru municipiul Chișinău. Cererile sunt recepționate de luni până vineri în intervalul orar 800-1300 , iar înmânarea actelor se efectuează între orele 1630-1700. Costul acestui serviciu este de 2.130 de lei.

Paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează, la cerere, indiferent de vârstă, cetăţenilor Republicii Moldova, care întrunesc condițiile prevăzute de legislația națională în vigoare și nu se află în una dintre situațiile de suspendare a dreptului la libera circulație în străinătate.

Începând cu 1 ianuarie 2011, în Republica Moldova, se eliberează, în exclusivitate, paşapoarte cu date biometrice (fotografia titularului, imaginea facială digitală, amprentele digitale, semnătura personală a titularului care se aplică de la vârsta de 14 ani) şi în paşapoartele părinţilor nu se includ datele despre copii.

Valabilitatea paşaportului este stabilită, după cum urmează:

  1. persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani;
  2. persoanelor cu vârsta de la 7 până la 16 ani pe termen de 7 ani;
  3. persoanelor cu vârsta peste 16 ani pe termen de 10 ani;
  4. pentru cetăţenii Republicii Moldova, ale căror amprente digitale temporar nu pot fi prelevate, pe termen de 12 luni.

Informaţii suplimentare referitoare la eliberarea actelor de identitate găsiți accesând pagina web oficială a Agenţiei www.asp.gov.md sau prin apel telefonic la numărul 14909.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării