main logo
6026

Cât a plătit Primăria pentru artiștii care au evoluat de Revelion

Carla’s Dreams, Ștefan Bănică, Holograf și Andra sunt doar câteva nume ale artiștilor plătiți de municipalitate pentru a cânta la Chișinău. În noaptea de Revelion, 30 de minute de spectacol cu Carla's Dreams pe scena din PMAN au costat municipalitatea 586.050 de lei. Cu toate acestea, suma a fost mai mică decât în 2022, când trupa a cântat cu ocazia Hramului orașului, primind 597.960 de lei.

Cât a plătit Primăria pentru artiștii care au evoluat de RevelionColaj: Știri.md

Și Ștefan Bănică Jr. a fost remunerat generos, cu 442.200 de lei, pentru un recital la festivitatea de inaugurare a pomului de Crăciun, desfășurată pe 23 decembrie 2023. De asemenea, Holograf a costat 438.100 de lei pentru o oră de spectacol în Piața Marii Adunări Naționale pe 14 octombrie 2023, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Evenimentele au inclus și participarea altor artiști renumiți, precum Frații Advahov, Zinaida Julea, Brio Sonores și mulți alții. Aceste inițiative au fost menite să promoveze cultura și tradițiile moldovenești în orașele europene, conform declarațiilor Primăriei Chișinău.

În afara concertelor, municipalitatea a plătit și pentru organizarea Festivalului „Te salut, Chișinău”, dedicat aniversării a 587 de ani de la prima atestare a Capitalei. Costul pentru recitalul Andrei a fost de 455.899 de lei, iar evenimentul a inclus participarea unor artiști precum Brio Sonores, Dara, Satoshi, Misha Miller, Fuego și mulți alții.

În iulie 2023, autoritățile municipale s-au distrat la Milano și Barcelona cu ocazia „Zilelor Chișinăului”. Cu toate că nu s-au dezvăluit detalii financiare complete, reprezentanții Primăriei au menționat că doar biletele de avion pentru artiști au fost suportate de bugetul local, restul cheltuielilor fiind acoperite de administrațiile locale din orașele-gazdă și de moldovenii din diasporă.

Chiar dacă unii internauți au perceput aceste evenimente ca având o tentă electorală, primarul Ion Ceban a subliniat că principalul scop este promovarea culturii și a tradițiilor moldovenești în orașele europene, menționând că Zilele Chișinăului au avut loc și la Viena și Barcelona.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării