main logo
2992

Caşcaval produs într-un sat din Hânceşti, după o metodă din străinătate

Locuitorii Republicii Moldova mănâncă mai mult decât produc. Importurile sunt mai mari decât exporturile, iar făbricile de prelucrare a produselor alimentare abia de-şi fac loc pe piaţa internă.

Caşcaval produs într-un sat din Hânceşti, după o metodă din străinătate

Astfel de întreprinderi sunt înfiinţate, de cele mai multe ori, de cei care au reuşit să vadă experienţa altor ţări. Este şi cazul lui Dumitru Cravcencu din satul Dancu, Hânceşti, transmte Știri.md.

Povestea lui de succes vă invitam să o aflaţi dintr-un reportaj TvrMoldova.

V-aţi întrebat vreodată ce fac oamenii din sate cu laptele pe care îl mulg de la vaci în fiecare dimineaţă şi seară? De obicei este colectat de intermediari pentru făbricile mari de lactate. Nu şi în satul Dancu, raionul Hânceşti, unde este transformat într-un cașcaval delicios de o fabrică locală, înfiinţată de Dumitru Cravcenco. Tot acolo, întreprinzătorul utilizează şi laptele produs în propria fermă de vaci.  

Fabrica e una mică,  dar tot are nevoie de forţă de muncă. Aşa că unii localnici s-au ales, astfel, şi cu un serviciu.

Dumitru Cravcencu a devenit producător de brânzeturi după o perioadă lungă în care a lucrat în domeniul ingineriei mecanice şi a fost plecat şi în străinătate. De acolo a adus acasă o tehnică specială de prelucrare a laptelui.

Deschiderea afacerii s-a făcut cu ajutorul unor parteneri din Marea Britanie şi SUA. Deocamdată, caşcavalurile lui Dumitru Cravcencu sunt tare apreciate în România.

Acum Dumitru Cravcencu se gândeşte că n-ar fi rău ca brânzeturile sale "made in Moldova " să ajungă şi pe alte pieţe din Europa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării