main logo
589

Casă din centrul Chișinăului, transformată în gunoiște

O casă de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, din centrul Capitalei, a fost transformată într-o adevărată gunoiște neautorizată.

Casă din centrul Chișinăului, transformată în gunoiște

Locuința a fost abandonată de mai mulți ani de proprietarul care se află la muncă în străinătate, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre gunoiștea improvizată în centrul Chișinăului. Solicitat de Agora, Alexandru Bajura, vicedirector al Întreprinderii Regia „Autosalubritate”, spune că nu știe prea multe despre acest caz și nu poate interveni, fără solicitarea Direcției generale locativ-comunală. 

„Noi funcționăm în bază de contracte, iar Direcția locativ-comunală inspectează locurile și, eventual, semnalează anumite încălcări”.

Pe de altă parte, Ghenadie Dubița, directorul-adjunct al Direcției generale locativ-comunale ne-a spus că „fiind o casă individuală de locuit, Direcția generală locativ-comunală nu poate interveni fără acordul proprietarului”. 

„Locuința de pe strada Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni 29 este proprietate privată, iar stăpânul este plecat în străinătate și probabil nu știe că locuința sa a fost transformată în gunoiște. Fără acordul proprietarului nimeni nu are voie să intre aici”.

În Chișinău, acest caz nu este unul individual. Luna trecută o gunoiște neautorizată de pe bulevardul Constantin Negruzzi a fost lichidată. Deșeurile menajere erau aruncate de mai mulți ani de locuitorii care locuiesc în regiune.

Totodată, Primăria îndeamnă cetățenii să semnaleze cazurile despre gunoiștile neautorizate, pentru a fi luate măsuri. 

Potrivit Codului Contravențional al R.Moldova, pentru aruncarea deșeurilor în locuri neautorizate sunt prevăzute amenzi care variază între 600 și 1.500 de lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice amenzile pot ajunge până la 15.000 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării