main logo
430

Casa de cultură din Cişmichioi va fi amenajată cu susţinerea Turciei

Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) va finanţa amenajarea Casei de cultură din satul Cişmichioi, UTA Gagauz-Yeri.

Casa de cultură din Cişmichioi va fi amenajată cu susţinerea TurcieiCasa de cultură din Cişmichioi va fi amenajată cu susţinerea Turciei

Despre aceasta a anunţat Selda Özdenoglu, directorul Agenţiei turce, care recent a fost în autonomie cu o vizită de documentare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Şeful TIKA a vizitat mai multe proiecte sociale din regiune, printre care şi Casa de cultură din Cişmichioi, ce a fost reparată capital. Selda Özdenoglu a dat asigurări că Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare va susţine lucrările de amenajare a instituţiei şi va procura fotolii pentru sala de spectacole, precum şi mobilier de oficiu.

În prezent, în UTA Găgăuzia se afla în derulare mai multe proiecte sociale şi de dezvoltare a infrastructurii sprijinite de autorităţile Turciei. Până în prezent, cu suportul TIKA, în autonomia găgăuză a fost  construit  un spital, o grădiniță de copii, un Centru de creație la Comrat, un  azil de bătrâni în Ceadîr-Lunga etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării