main logo
1086

Carte despre decesul lui Andrei Braguța, lansată de sora lui

Natalia Braguța, sora lui Andrei Braguța, tânărul care a decedat în luna august 2017, în condiții suspecte, în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, și-a lansat cartea „Невидимая реальность”.

Carte despre decesul lui Andrei Braguța, lansată de sora lui

După un an de la moartea fratelui său, Natalia Braguța a scris o carte despre viața și moartea lui Andrei Braguța, dar și despre suferința prin care a trecut familia sa, transmite Știri.md.

„Fratele meu nu a murit întâmplător. Acest caz putea să rămână o tragedie obișnuită, dar acest lucru nu s-a întâmplat datorită circumstanțelor și mass-media. Au apărut lucruri noi care au scos la iveală neajunsurile sistemului judiciar, care nimeni nu le poate ascunde. Ce stă în spatele știrii? (…) Această carte este despre greutățile familiei mele. Viața și moartea fratelui meu este în această carte”, spune Natalia Braguța.

În cadrul evenimentului de prezentare a cărții au vorbit Vadim Vieru, avocat Promo-LEX, Ștefan Orbu, avocat Promo-LEX, și avocatul Victor Munteanu. Avocații, care reprezintă familia Braguța în instanța de judecată, s-au referit la principalele probleme, precum tergiversarea cazului Andrei Braguța și pedeapsa prea mică în dosarul medicilor, dar și echitatea procesului de judecată care vor să fie unul corect.

Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017, deoarece ar fi depășit limita de viteză și nu s-a supus Poliției de Patrulare. El a fost reținut și dus în Izolatorul de Detenție Provizorie unde a fost învinuit de aplicarea forței fizice asupra polițiștilor. Ulterior judecătorul i-a aplicat arest pentru 30 de zile. El a fost bătut de deținuți și nimeni dintre polițiști nu i-a luat apărarea. Acesta a fost transferat în Penitenciarul nr. 13, iar apoi dus la Penitenciarul nr. 16 „Pruncul” în care a decedat la 26 august 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării