main logo
754

Carp, despre aderarea la UE: În toamnă am putea începe aceste negocieri

„În primul rând avem o agendă care este racordată la un calendar pe care noi îl respectăm cu strictețe. Noi facem tot ce este necesar ca în toamnă să putem începe aceste negocieri de aderare a Republicii Moldova la UE”.

Carp, despre aderarea la UE: În toamnă am putea începe aceste negocieri

Astfel a declarat deputatul PAS Lilian Carp în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR Moldova, transmite Știri.md.

„Noi știm foarte bine ce trebuie să facem în fiecare domeniu și trebuie să luăm în considerare că am avut o perioadă de stagnare, anumite domenii practic nu au fost reformate. Pentru a putea avea o evaluare pozitivă noi trebuie să facem mai mult decât ar fi necesar într-un ritm normal. De aceea, noi știm că sunt încă multe lucruri pe care trebuie să le reușim în următoarele luni, până va fi trimis raportul spre evaluare, până în vară sunt câteva luni de zile.

Noi facem tot ce este necesar ca să avem o evaluare pozitivă și în toamnă să putem spera că vom începe aceste negocieri privind aderarea la UE”, a punctat deputatul.

La 23 iunie 2022, Parlamentul European a votat rezoluția prin care se cere acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană. Deputații europeni au aprobat rezoluția cu 529 de voturi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării